The first step to synergy Masterclass

Dé basis voor een succesvol seizoen.

First step to synergy

Het nieuwe seizoen breekt aan. Dat betekent: nieuwe kansen. Je besteedt veel tijd en energie in het voorbereiden en geven van de trainingen. Ontwikkelt je individuele spelers en leert ze in het veld optimaal met elkaar samen te werken.

Tegelijk: alles wat je erin stopt, komt er pas écht allemaal uit, wanneer de dynamiek in je team goed is. Dat wil zeggen, wanneer de onderlinge sfeer goed is, wanneer spelers prettig en effectief met elkaar communiceren en bereid zijn elkaar beter te maken. Wanneer ze zich goed voelen in het team, elkaar accepteren en vertrouwen hebben in het collectief.

Als de dynamiek in je groep goed is, gaat er nauwelijks energie verloren door gedoe, ruis, onvrede en onzekerheid. En dat zie je terug in een snelle ontwikkeling van zowel individuen als het team als geheel.

Je team wordt niet vanzelf een team

Veel trainers-coaches denken dat het team vanzelf wel een eenheid wordt, of dat dit lukt door aan het begin van het seizoen met het team wat leuks te ondernemen. Maar zo eenvoudig is het niet. Een team wordt vrijwel nooit vanzelf een eenheid, laat staat dat er synergie ontstaat in het team. En als dit al lukt, dan gaat er veel tijd overheen. Voor je het weet is het halve seizoen alweer voor bij.

Wie er in de eerste weken van het seizoen voor zorgt dat de teamdynamiek op orde is, creëert de best mogelijke basis voor een succesvol seizoen. Meer rust, positieve energie en betrokken spelers, die echt met elkaar willen samenwerken. Allemaal voorwaarden voor synergie in een team. En dit alles zal leiden tot betere prestaties in de competitie.

Wil jij vroeg in het seizoen een effectieve dynamiek in je team creëren? Schrijf je dan in voor de First step to synergy Masterclass.

Ik schrijf me in!

Wat is deze Masterclass (niet)?

In deze Masterclass houd je je eigen team tegen het licht. Je analyseert aan de hand van het Synergiemodel voor Sportteams wat de sterke punten zijn van de dynamiek in je team, en waar de ontwikkelkansen liggen. Je gaat weg met een concreet plan om de dynamiek in je team verder te optimaliseren.

Dit is geen webinar dat je ‘volgt’ en vervolgens weer vergeet. Wie meedoet, doet ook echt mee. Je maakt een voorbereidende opdracht en de (inter)actieve werkvormen zorgen ervoor dat je na afloopt van de Masterclass daadwerkelijk een stap kunt zetten in het ontwikkelen van synergie in je team.

Ben je erbij?

Praktisch

  • De First step to synergy Masterclass vindt plaats op 3 juli 2023. Deze Masterclass is bedoeld voor trainers-coaches die hun team voor het komende seizoen al ‘rond’ hebben. Is jouw team nog niet compleet, neem dan deel aan de Masterclass van 21 augustus 2023.
  • Tijd en locatie: 15.00-16.30 uur, online
  • Voorbereiding: doorlezen H1, H2 en H3 van het boek Synergie
  • Investering: €79 (inclusief het digitale werkboek en het boek Synergie t.w.v. €24,95, excl 21% BTW).
Ik schrijf me in!