Ontdek wat ik voor je kan betekenen

Direct werken met het team, coach-de-coach of een lezing of workshop.

Maak van je team een eenheid die goed presteert

Denk jij ook wel eens: “Ik investeer veel in de ontwikkeling van onze sporters, en in de samenwerking op het veld. Er zit veel potentie in deze groep. Waarom komt het er nou niet uit?”

Sporters technisch en fysiek ontwikkelen is een vak. En het trainen van aanvals- en verdedigingstactieken is dat ook. Door hier veel aandacht en energie in te stoppen, gaat je team steeds beter presteren. Toch is dat niet het hele verhaal. Want als je team geen team is, wanneer de chemie ontbreekt, zal het team niet presteren zoals je zou verwachten.

Hier kan ik je bij helpen. Hoe? Dit lees je hieronder.

NEEM CONTACT OP

Teamsessies

Heeft je team de potentie om een goed team te worden, maar komt dit er nog onvoldoende uit? In een of enkele bijeenkomsten help ik je sporters elkaar beter te begrijpen, beter met elkaar te communiceren en beter samen te werken. We kunnen preventief aan de slag, of ik help bij het oplossen van een bepaald vraagstuk of een conflict.

Coach-de-coach

Je wilt als coach degene zijn die het team begeleidt in de transformatie naar een effectiever team? Ik werk in dat geval niet rechtstreeks met het team, maar help jou om dit op een doeltreffende manier te doen.

Lezingen en workshops

Voor verenigingen of groepen coaches verzorg ik lezingen en workshops op maat. Ik neem de deelnemers mee in de kenmerken van succesvolle sportteams; de voorwaarden voor synergie. Ze analyseren hun eigen team en gaan naar huis met praktische handvatten om gelijk met hun team aan de slag te gaan.

“De sfeer is beter, ze helpen elkaar meer”

Bij het opbouwen van een nieuwe trainingsgroep heeft Marjolein ontzettend geholpen bij de teamvorming.

De verschillende teamsessies van Marjolein bestonden uit leuke en afwisselende opdrachten en uitdagingen, waardoor haar teamcoaching fun, laagdrempelig en veilig was.

Door de teamsessies heerst er nu een veel betere sfeer in de groep. De turnsters begrijpen elkaar beter. Ze helpen en steunen elkaar meer en moedigen meer aan. De groep is veel meer in balans.

Ingrid de Cort, hoofdtrainer Topsport Hazenkamp Gymsports

“Veel rust gebracht in de ploeg”

Om het eens goed aan de slag te gaan met onze samenwerking, vond ik ontzettend fijn. De teamsessie was opgebouwd uit een aantal stappen, steeds kwamen we een leveltje dieper.

Ik leerde mijn ploeggenoten op een hele andere manier kennen. We leerden dat iedereen een eigen manier heeft waarop zij de wedstrijd of training ingaat. Er kwam meer ruimte voor elkaars voorkeuren. Dat heeft veel rust gebracht in de ploeg.

Marjolein creëerde een sfeer waardoor iedereen echt kon zeggen wat ze wilden, zonder dat daar een oordeel aan werd gehangen. Superfijn.

Sarah, wedstrijdroeier ORCA

“There are a lot of teams with talent. But the ones that have that chemistry, that culture, that ‘it’ factor, those are the teams that are going to rise.”