Aanbod

Een eenheid die goed presteert

Denk jij ook wel eens: “Ik investeer veel in de ontwikkeling van onze sporters, en in de samenwerking op het veld. Er zit veel potentie in deze groep. Waarom komt het er nou niet uit?”

Sporters technisch en fysiek ontwikkelen is een vak. En het trainen van aanvals- en verdedigingstactieken is dat ook. Door hier veel aandacht en energie in te stoppen, gaat je team steeds beter presteren. Toch is dat niet het hele verhaal. Want als je team geen team is, wanneer de chemie ontbreekt, zal het team niet presteren zoals je zou verwachten.

Hier kan ik je bij helpen. Hoe? Dit lees je hieronder.

Aanbod voor coaches

Coach-de-coach sessie

In het coachgesprek gaan we samen op zoek naar de manieren waarop je de dynamiek in je team kunt verbeteren, zodat je precies die tools in handen hebt om jouw team vlot te trekken.

Synergiescan

Dé scan van de dynamiek in je team, waarmee je snel inzicht krijgt in de kwaliteiten en ontwikkelpunten van het team. Inclusief concrete tools en adviezen om zelf synergie te creëren.

Online Masterclasses

Soms weet je al wat je team nodig heeft. De masterclasses geven je verdieping in enkele veel voorkomende topics, zodat je met meer vertrouwen interventies kunt plegen die daadwerkelijk effectief zijn.

Aanbod voor verenigingen en teams

Lezing/workshop

Als vereniging vinden jullie het belangrijk de trainers-coaches te blijven ontwikkelen en de nieuwste inzichten en tools mee te geven. Dat kan door middel van een lezing of workshop, waarin ieder zijn eigen team tegen het licht houdt en ontdekt wat hij kan doen om het team beter te laten draaien.

Teamcoaching

Het kan prettig zijn als een expert van buitenaf het team begeleidt. Omdat je als trainer beperkt de tijd hebt, of omdat er een probleem speelt dat meer expertise vereist. Soms is een teamsessie voldoende om het team op weg te helpen, soms zijn meerdere sessies wenselijk, verdeeld over het seizoen.

“De sfeer is beter, ze helpen elkaar meer”

Bij het opbouwen van een nieuwe trainingsgroep heeft Marjolein ontzettend geholpen bij de teamvorming.

Door de teamsessies heerst er nu een veel betere sfeer in de groep. De turnsters begrijpen elkaar beter. Ze helpen en steunen elkaar meer en moedigen meer aan. De groep is veel meer in balans.

Ingrid de Cort, hoofdtrainer Topsport Hazenkamp Gymsports

“Veel rust gebracht in de ploeg”

Het was fijn om het eens goed aan de slag te gaan met onze samenwerking. De teamsessie zo opgebouwd dat we steeds een level dieper kwamen.

Ik leerde mijn ploeggenoten op een andere manier kennen, en we leerden wat iedereen nodig heeft om goed te presteren. Er kwam meer ruimte voor elkaars voorkeuren. Dat heeft veel rust gebracht in de ploeg.

Sarah, wedstrijdroeier ORCA

“There are a lot of teams with talent. But the ones that have that chemistry, that culture, that ‘it’ factor, those are the teams that are going to rise.”